Dinosaurier
בְּהֵמוֹת H930 "Behemoth, Nijlpaard, Iguanodon, Olifant", לִוְיָתָן H3882 "Leviathan, zeemonster, draak, rouw verwekken",

Zie ook: Beeldbank, Behemoth, Draak, Evolutie, Leviathan, Reptielen,

Dinosauriërs (van het Grieks δεινός deinós "verschrikkelijk, machtig" en σαῦρος sauros "hagedis") zijn prehistorische dieren die tegenwoordig zijn uitgestorven.

Inhoud

Bijbel

In de Bijbel worden verschillende dieren genoemd waarvan sommigen denken dat het om een dinosauriërs gaat. Voorbeelden zijn de Behemoth en de Leviathan.

In oudere vertalingen wordt vaak gesproken over "draken", dit is altijd in de betekenis van een groot dier, of monster.


Beschrijving

Dinosauriërs vormen een diergroep behorend tot de Archosauria, die volgens de gangbare wetenschap stamt uit het Mesozoïcum.


Evolutie

Apocriefe boeken

De enige verwijzing van mogelijke evolutie van dieren in de apocriefe boeken vinden we in het Boek der Wijsheid 19:18: Want de land-dieren veranderen in water-dieren, en die gemaakt waren om te zwemmen gingen op de aarde. Hier wordt niet gesproken over dinosauriërs maar meer algemeen over dieren.


Creationisme

Ondanks de stelling dat deze reeds miljoenen jaren voor de mens zouden zijn uitgestorven, zijn er tientallen afdrukken gevonden van dinosauriërs en mensen in de zelfde laag. Volgens evolutionisten zijn de afdrukken echter van een kleinere dinosauriër (The New York Times, 17 jun. 1986).

Zie ook fossielen.


Aangemaakt 9 februari 2005


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!