‹ Vijgen in AprilJoods Barneveld ›
Zweden anti-Israël?
Gepubliceerd op 08-06-2006

Deze vraag kwam bij me boven na het lezen van een bericht dat de Golan wijn herlabeld wordt door het Zweedse staats- en wijnbedrijf Systembolaget met een opschrift dat de wijn geproduceerd is in "occupied Syrian territory". Nu maakt één zo situatie niet direct een land anti-Israël, echter de afgelopen maanden zijn er meer van soortgelijke berichten in de krant geweest.

Als eerste werd door Zweden een internationale militaire oefening in mei, welke gehouden zou worden in Italië, afgezegd. Als reden haalde het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat Israël niet kan deelnemen aan vredesmissies.

Vervolgens werd vorige maand door de Zweedse regering een visum afgegeven aan een Hamas lid Atef Adwan. Hamas is een terroristische organisatie waarmee de Europese Unie geen banden mee onderhoud, echter door dit visum kreeg deze persoon, via het Schengen-akkoord, toegang tot heel Europa, inclusief Nederland.

En tot slot is deze maand door het Zweedse staatsbedrijf Systembolaget het beruchte label op wijnflessen uit de Golan geplaatst.

Zoals gesteld maakt één zo'n incident een land niet direct anti-Israël, echter gezien de verschillende andere incidenten lijkt het er duidelijk op dat er in de Zweedse politiek duidelijk een anti-Israël houding aanwezig is.


Tags: Antisemitisme
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen