‹ PreiKerkhistorische wandelingen ›
Razzia's in Nederland?
Gepubliceerd op 10-10-2006

Vandaag stond het volgende in de krant:

Op verzoek van minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk (VVD) bevat het prestatiecontract, dat maandag ingaat, de bepaling dat ieder korps veertigduizend vermoedelijk illegale vreemdelingen vraagt om een identiteitsbewijs. Van hen moeten er 11.883 worden opgepakt, mogelijk voor uitzetting. Als een korps deze cijfers haalt, wordt een bonus van zo'n 240 duizend euro uitgekeerd.

Er zijn zo'n 25 korpsen in Nederland, en die moeten dus tezamen 1.000.000 vermoedelijk illegale vreemdelingen aanhouden en om een identiteitsbewijs vragen. Er is dus een kans van 1 op 16 dat u het komende jaar gevraagd wordt om uw identiteiisbewijs te laten zien omdat ze u ervan verdenken een illegaal te zijn. We moeten ons afvragen waar we in Nederland, dat vroeger bekend stond dat het iedere vluchteling onderdak bood, mee bezig zijn, als er zulke razzia's worden gehouden. Nog even en ze krijgen allemaal een "ster" opgeplakt, of laten we het modern aanpakken en ze meteen een chip implanteren.

Ik vraag me dan ook af, of deze kostbare verspilling van politiekrachten, die nu allemaal op arme illegale vrouwtjes jagen die misschien wel een brood stelen, terecht is. Kunnen ze deze agenten niet inzetten om de straten veilig te maken tegen criminaliteit?


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel