‹ ZiekengenezingHet leeuwendeel van bezoekers ›
666
Gepubliceerd op 30-03-2007

Enige tijd geleden was er op de newsgroep biblical-studies een discussie over het getal 666. Dit getal heeft een magische betekenis gekregen voor velen die Openbaring 13: 18 heeft gelezen.

Voor sommige postmoderne evangelische christenen een getal die men het liefst mijd. De stichting Opwekking heeft besloten om geen Opwekkingslied met als nummer 666 op te nemen in de nieuw te verschijnen bundel met liederen. Het zou te gevoelig liggen in de achterban, mensen zouden aanstoot nemen aan een christelijk lied dat het getal van het beest draagt, zoals 666 wordt aangeduid in het Bijbelboek Openbaring.

Een vreemde keus, daar verschillende andere liedbundels zoals die van Johannes de Heer, Zingt Jubilate, de Schotse kerkbundel Scottish Psalter and Church Hymnary en het Hymn Book van de Anglicaanse Kerk in Canada wel de nummering gewoon gevolgd hebben.

Verschillende oude bronteksten zoals de NA 26 - C (5de eeuw) hebben 616, en er is een variant (2344) dat 655 heeft. Het getal 666 is dan volgens sommige theologen helemaal niet zeker.
We moeten ons dan ook afvragen of we enige negatieve betekenis moeten hechten aan een volgnummer van een zangbundel. En als dat al gebeurd of we dan eerder kritisch moeten kijken naar het (bij)geloof van degenen die dat doen.

Bron: ND


Tags: Algemeen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij