‹ Qumran rol moedwillig beschadigdChristenvervolging: Kazachstan ›
Christenvervolging: Pakistan
Gepubliceerd op 11-05-2007

In de plaats Charsadda (noordwesten Pakistan) ontving de christelijke gemeenschap, zo'n vijfhonderd families groot, deze week dreigbrieven van een groep islamitische militanten die in het gebied een bewind willen invoeren dat doet denken aan dat van de Taliban. Dat heeft Shahbaz Bhatti, hoofd van de Alliantie van Pakistaanse Minderheden, vrijdag gezegd.

In Pakistan, nabij de grens met Afghanistan, gebruiken religieuze burgerwachten de afgelopen tijd in toenemende mate geweld en intimidatie om een strikte interpretatie van de islam op te leggen. Onlangs zijn, onder meer in Charsadda, muziekwinkels doelwit van bomaanslagen geworden. Kappers werden gemaand geen baarden meer af te scheren en meisjesscholen werden onder druk gezet om hun deuren te sluiten.

"Deze extremisten vragen ons om ons geloof te veranderen. Dat doen we niet, zelfs als het onze dood betekent", zei Bhatti. Ook deed hij een oproep aan president Pervez Musharraf om actie te ondernemen en de veiligheid van de christelijke inwoners te garanderen.

Bron: nieuws.nl


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin