‹ Een verminkte letterHet Nieuwe Jeruzalem ›
Wee u...
Gepubliceerd op 10-06-2007

Wee u, Chorazin! wee u Bethsaida! want zo in Tyrus en Sidon de krachten waren geschied, die in u geschied zijn, zij zouden zich eertijds in zak en as bekeerd hebben. Doch Ik zeg u: Het zal Tyrus en Sidon verdragelijker zijn in den dag des oordeels, dan ulieden. En gij, Kapernaum! die tot den hemel toe zijt verhoogd, gij zult tot de hel toe nedergestoten worden. Want zo in Sodom die krachten waren geschied, die in u geschied zijn, zij zouden tot op den huidigen dag gebleven zijn.

Mat 11:21-23

In de Bijbel komen we niet al te vaak tegen dat Jezus een "wee" uitspreekt, maar de keren dat dit gebeurde dan was het ook echt een vloek.
We zien dit in bovengenoemde passage, een gebied waar Christus vrij vaak had gesproken en tekenen had laten zien en toch bekeerden de inwoners zich niet. Het betreft een gebied waar een kleine 250.000 mensen woonden in vier steden aan de oever van het meer van Galilea. Over drie van deze steden werd een vloek uitgesproken, Chorazin, Bethsaida en Kapernaum, over de laatste grote stad Tiberias werd geen vloek uitgesproken.

Als we tegenwoordig naar dit gebied gaan, dan zien we dat de eerste drie steden zijn verdwenen en er alleen nog (gerestaureerde) ruïnes over zijn. Alleen Tiberias, de stad waar geen "wee" over is uitgesproken, is de enige stad van de vier die er ook tegenwoordig nog is.

Opgeslagen onder: Mat 11: 21-23


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL