‹ Een Ban om te mijden. Bouwstenen voor een bijbels-theologische verkenningOVer Staken ›
Registratieplicht kerken
Gepubliceerd op 30-05-2008

Kerken moeten zich vanaf 1 juli verplicht registreren bij de Kamer van Koophandel. Reden is de nieuwe handelsregisterwet die dan van kracht wordt. „De overheid wil op deze manier beter zicht krijgen op het reilen en zeilen van kerken”.

De nieuwe registratieplicht roept tal van vragen op: Wordt met deze registratieplicht inbreuk gemaakt op het zowel door de grondwet als door het internationale recht beschermde recht op godsdienstvrijheid? Welke gegevens moeten worden geregistreerd? En moeten de kerken voor de registratie betalen?

Het Centrum Kerk en Recht houdt maandag in Amsterdam een symposium over de reikwijdte, de mogelijkheden en de risico’s van deze nieuwe registratieplicht voor kerkgenootschappen.

Op korte termijn zal de zelfstandigheid van de kerken of de godsdienstvrijheid niet direct in gevaar komen. Echter het is een bekend verschijnsel dat bij veel andere landen waar een registratieplicht is in veel gevallen op termijn ook een vervolging van die kerken is. Mijns insziens is dit dan ook een inbreuk op de godsdienstvrijheid.

Bron: RD

Update: Lees ook "Registratie is discriminatie" in het Friesch Dagblad


Tags: Christenvervolging, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging, Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL