‹ WalnootTuin van Ed(i)e(n) ›
Caesarea
Gepubliceerd op 14-06-2009

De meeste christenen (en vaak ook anderen) denken dat Herodes een zeer wrede dictator was. Ten dele is dit waar, anderzijds heeft hij ook veel goeds gedaan door verschillende bouwwerken te financieren.

Zo werd Caesarea Maritima aan de Middellandse Zee door hem gesticht op de plaats van de Stratonstoren, tussen Joppe en Dora. Het had een prachtige haven en kreeg (zoals toen gebruikelijk) ter ere van keizer Augustus de naam Caesarea. Het was de residentie van de Romeinse procurator en garnizoen van zijn troepen. De meeste inwoners ervan waren Grieken. Daar de natuurlijke bronnen niet voorzagen in voldoende water voor de bevolking, bouwde Herodes een aquaduct welke water vanuit het Karmelgebergte naar de stad bracht.


Tags: Atlas, Caesarea Maritima, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij