‹ Kerken: RenkumNetanya ›
Romeinse vestingpoort
Gepubliceerd op 30-07-2010

Na het Romeinen festival van afgelopen maand kwam ik vandaag toevallig langs het Kops Plateau in Nijmegen en besloot om daar nog even een bezoek te brengen. Zoals verwacht lag het er leeg en verlaten bij, af en toe zag je een hond voorbij rennen die werd uitgelaten daar zijn baas.

Een paar honderd meter daar vandaan is men bezig met het bouwen van een groot gebouw en mijn aandacht werd getrokken door een groot bord, waarop stond "Visualisatie Romeinse vestingpoort". Ik besloot de auto aan de kant te zetten en van deze poort, die nog niet klaar is, een paar foto's te maken.

Goed is te zien hoe de Romeinen vroeger zo'n poort maakten en hoe het verdedigingswerk eruit zag.

Vestingpoort Kops Plateau

Vestingpoort Kops Plateau

Vestingpoort Kops Plateau


Tags: Rome, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Rome

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken