‹ Buitengewoon godsdienstigChristenvervolging ›
Areopagus
Gepubliceerd op 17-11-2010

In mijn vorige artikel Buitengewoon godsdienstig noemde ik dat Paulus op de Areopagus in Athene sprak. Prompt krijg ik van één van mijn hoofdleveranciers van zeer goede foto's een mailtje met een foto van de Areopagus als bijlage en die kan ik jullie natuurlijk niet onthouden:

De Areopagus is een heuvel in Athene waar zich in de Oudheid het hoogste rechtscollege van de stad bevond. Om die reden heeft de apostel Paulus er op uitnodiging van filosofen zijn beroemde toespraak tot de heidense Atheners gehouden. Sindsdien is de Areopagus het symbool voor plaatsen waar christelijke geloofsverkondiging niet vanzelfsprekend is.


Tags: Athene, Atlas, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Athene, Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij