‹ Wie is uw naaste: Mohammed NaibzayNatuur in lijdenstijd: Vijgenboom ›
Saffraan recepten
Gepubliceerd op 06-04-2011

Vandaag had ik contact met een van de medewerkers van Saffraan Recepten, betreffende een aantal specifieke vragen die ik had over dat dure goedje. Je gaat automatisch daarna toch nog even op hun website kijken. En ondanks dat ik net gegeten heb, krijg je weer trek als je al die heerlijke recepten ziet.

Zo zag ik een recept hoe je een  "Saffraan-honing-amandelcake" moet maken. Typisch iets voor mij, want de meeste ingrediënten groeien bij mij in de tuin. Bijvoorbeeld de benodigde hoeveelheid saffraan zou ik bij elkaar kunnen schrapen als ik alle Crocussen van het voorjaar had geoogst. En de hoeveelheid amandelen lijkt me vrij weinig (maar dat komt omdat ik aan dat goedje verslaafd ben), maar dat maakt die cake er alleen maar lekkerder op. Een limoen (een citroen zal waarschijnlijk ook wel goed zijn) is bijna rijp en kan zo geplukt worden.

Toen ik in het recept over de honing las, voelde ik die al langs mijn gehemelte strelen. Kortom deze website is voor alle lekkerbekken, want naast bovengenoemd recept staan er nog tientallen anderen. Daarnaast wordt er ook nog eens een heleboel achtergrond informatie gegeven over de Saffraan en daar gaat het om.


Tags: Crocus, Voedsel
Gerelateerde onderwerpen: Voedsel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs