‹ De koning gegijzeld...Goed in Gods ogen? (2) ›
Psalm 59:17 Etti Ankri
Gepubliceerd op 24-01-2012

Toen ik jaren geleden begon met Hebreeuws te leren vertelde de docent dat de beste methode was om (Hebreeuwse) Bijbelpassages die op muziek waren gezet uit je hoofd te leren. Dit had bovendien als voordeel, zo zei hij, dat je ook nog eens deze teksten uit je hoofd leert. En steevast begonnen we de lessen altijd met een tekst te zingen. Nu vele jaren later ken ik nog verschillende van deze liederen uit mijn hoofd. Een van de teksten die we toen zongen, althans we deden een poging, was Psalm 59:17. Een tijdje geleden kwam ik deze formidabele uitvoering van Etti Ankri tegen.

Net als de vorige keren staat onder het videofragment de getranscribeerde Hebreeuwse tekst met daaronder de vertaling (uit de HSV). Er zitten veel herhalingen in, dus goed opletten met het lezen en verder veel luisterplezier.

wa’ănî ’āšîr ‘uzzeḵā

Ik echter zal van Uw macht zingen

wa’ărannēn labōqer ḥasədeḵā

en 's morgens vrolijk zingen van Uw goedertierenheid.

kî-hāyîṯā miśəgāḇ lî

Want U bent voor mij een veilige vesting geweest,

ûmānwōs bəywōm ṣar-lî:

een toevlucht in de dagen dat [angst] mij benauwde.


Tags: Bijbel op Muziek, Hebreeuws, Muziek, Psalmen, Video
Gerelateerde onderwerpen: Hebreeuws, Muziek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel