‹ Een tweede Wake Up!Bijbelquiz (221) ›
Offerdiensten
Gepubliceerd op 27-09-2014

U brengt wat geroofd, kreupel en ziek is. Bied het maar eens aan uw landvoogd aan. Zou hij u goedgezind zijn of u ter wille zijn?

Maleachi 1:13 (HSV)

Na de ballingschap zien we dat de priesters en de levieten er een potje van maken, maar ook de bezoekers van de tempel. Ze brengen geen ongeschonden dieren om te offeren, maar het goedkoopste, kreupele en zieke wat niet was toegestaan. Van een voorganger hoorde ik een tijdje geleden dat hij in discussie was met zijn vrouw of ze een hond zouden nemen voor de kinderen omdat dit zo leuk was. De een was tegen de ander was voor, dus wordt er gekeken op Marktplaats naar een leuke niet al te dure hond. Hij vertelde me toen de volgende vergelijking, naar aanleiding van dit vers.

Stel nou dat we een goedkope hond bij de buren jatten, nou daar kunnen de kinderen eigenlijk niet mee op straat ravotten want stel dat de buurman de hond ziet. Overigens de kinderen mogen helemaal niet ravotten met de hond want hij is kreupel en daarom niet geschikt om mee te spelen. Dan maar de hond knuffelen, maar dat mag ook al niet wat hij is ziek en ziet vol zweren en dat is alleen maar smerig als je zo'n dier knuffelt.

Natuurlijk doe je zoiets niet, voor je kinderen wil je alleen maar het beste, een speelse hond waar ze mee kunnen ravotten, spelen, rennen om daarna ermee te knuffelen. En toch was dat wat men ten tijde van Maleachi deed. Vandaar dat het vervolg van deze profeet zo schitterend is, ja bied zo'n dier maar eens aan je landvoogd, of om het in meer moderne termen te zeggen, doe dat maar eens met de belastingdienst ze zien je al aankomen.


Tags: Bijbelstudie, Maleachi
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelstudie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel