Hosea, een vreemde liefde

Samenvatting

Hier wordt een van de meest merkwaardige opdrachten genoemd die God ooit aan een mens gegeven heeft: trouw met een ontuchtige vrouw! Hoe kan God dit van zijn profeet vragen?

Een vreemde en verwonderlijke liefde is het, die Hosea op moet brengen voor zijn ontrouwe vrouw. Maar Hosea laat ons in zijn huwelijk zien dat hij toch naar haar omziet, hoe boos en gekwetst hij ook is. Daarin vertoont hij het beeld van God die ondanks alles bij zijn liefde voor zijn volk blijft.
Op indringende wijze behandelt dominee Messelink het thema van deze genadige liefde.
Recensie(s)
Het optreden van de oudtestamentische profeet Hosea wordt gewoonlijk gedateerd tussen circa 750 en 720 voor Christus, vlak voor het begin van de ballingschap van het Noordrijk Israel. Hoewel er weinig persoonlijke gegevens over deze profeet bekend zijn, trekken in het boek Hosea de eerste hoofdstukken veel aandacht, waarin het slechte huwelijk van Hosea wordt beschreven als een metafoor van de slechte relatie tussen God en zijn volk Israel. Hosea roept het volk op tot bekering en tot het herstellen van de relatie met God, voortdurend wijzend op de blijvende trouw van God jegens zijn volk. In dit boekje bespreekt de auteur, gereformeerd predikant (vrijgemaakt), in een zevental bijbelstudies een aantal hoofdstukken uit het bijbelboek Hosea. Elk hoofdstukje heeft een vaste opzet: Inleiding / Overzicht / Uitleg / Betekenis / Tips voor voorstudie en bespreking / Punten voor de bespreking. Vooral de laatste onderdelen maken de uitgave geschikt voor bespreking binnen bijbelgroepen.

W.H.J. van Stiphout

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Hosea, een vreemde liefde
Auteur Ds. H.J. Messelink
Uitgever De Vuurbaak, Barneveld
Jaar Verschenen 2005
Taal nl
Pagina's pp. 75
ISBN139789055602964
Onderwerp Achor (dal v.), Jizreel, Lo-Ammi, Lo-Ruchama

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!