Daniël

Samenvatting

Een van de intrigerendste figuren uit de Bijbel is Daniël. Als balling en gijzelaar verblijft hij aan het hof van de Babylonische koning Nebukadnessar, die in 586 v.Chr. Jeruzalem, de hoofdstad van het oude Israël, heeft verwoest. Dankzij zijn bijzondere begaafdheid groeit Daniël uit tot de belangrijkste droomuitlegger en raadsheer van de tiran Nebukadnessar. In deze deels op het bijbelverhaal gebaseerde roman beschrijft Guus Houtzager het angstaanjagende kat- en muisspel tussen de wrede machthebber en de machteloze profeet tegen de achtergrond van het zinderende Babylon, de eerste wereldstad uit de geschiedenis.
Na Hector, over de moedige Trojaanse held, is Daniël het tweede deel van Houtzagers trilogie over onverzettelijke figuren uit de Oudheid die door hun moed en inzicht bepalend waren voor de vorming van algemeen menselijke waarden.

Guus Houtzager (1955) publiceerde diverse romans en verhalenbundels. Tevens is hij de auteur van een in negen talen vertaald naslagwerk over de Griekse mythologie.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Daniël
Auteur Guus Houtzager
Uitgever St. Papieren Tijger
Jaar Verschenen 2009
Taal nl
Pagina's pp. 165
ISBN139789067282352
Onderwerp Daniel

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!