Evangelisch Werkverband

Zie ook: Christelijke organisaties, Protestantse Kerk in Nederland (PKN),

Het Evangelisch Werkverband (EWV) is een verband van predikanten en gemeenteleden die deel uitmaken van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Zij vertegenwoordigen de evangelische stroming binnen deze kerk.

Inhoud

Ontstaan

Het Evangelisch Werkverband (EWV) werd in maart 1995 opgericht door een aantal predikanten waaronder Evert van de Poll en trad later dat jaar naar buiten met een manifest dat de grondslag van de beweging ging vormen. Mede op initiatief van predikant Hans Eschbach kwamen Hervormde en Gereformeerde predikanten in mei 1995 met het Evangelisch Manifest waarin ze uitdrukking gaven aan de hoop voor opleving voor de kerk van Nederland. In maart 2000 kwam het tot een formele samenwerking met de Samen op Wegkerken, die later zouden opgaan in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De eerste (predikant-)directeur was ds. Hans Eschbach, die in november 2000 aantrad. In september 2011 werd hij opgevolgd door Hans Maat (RD, 22 juni 2011), die onder andere jeugdwerkadviseur was bij de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB).

De oorspronkelijke locatie van het EWV was in Driebergen waar een gedeelte van het kantoor van de christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ werd gehuurd. Sinds maart 2007 heeft het Werkverband haar kantoor in Terschuur. Van daaruit sturen een aantal medewerkers en vrijwilligers het werk aan.


Externe link


Aangemaakt 18 februari 2020

Eerste opzet op basis van Wikipedia


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!