‹ AcrostichonHadderech ›
Kies je Kerk
Gepubliceerd op 01-05-2006


Sinds kort is er een poll op internet waar je aan de hand van 25 vragen je eigen kerk kan kiezen. Veel vragen gaan over het soort muziek wat gezongen/gespeeld moet worden. De inrichting van het gebouw en de bijbehorende sfeer.

Jammer is dat de vragen meer over de uiterlijkheden van een samenkomst gaan dan over theologische standpunten. Natuurlijk is dit zeer moeilijk en de samenstellers zeggen dan ook terecht bij de uitslag dat "Het is onmogelijk om alle theologische opvattingen en nuances in een paar zinnen samen te vatten. Bovendien horen sommige kerken officieel bij een bepaalde stroming, maar lijken ze – misschien nét in de plaats waar jij woont – verwarrend veel op kerken van een andere stroming. De enige manier om er écht achter te komen is daarom: ga op onderzoek uit. Kijk en vergelijk. Praat met mensen uit de kerken die je bezoekt, vraag wat ze geloven en waarom. Voor iedereen is er een passende kerk!"

De enige wezelijke vraag die een "theologische diepgang" heeft is de vraag "De bijbel is een belangrijke inspiratiebron in een kerkdienst, maar andere wijsheidsbronnen zijn ook zeer waardevol om uit te putten".

De vragen zijn
afkomstig uit het boekje Kies je kerk welke is geschreven door Marusja Aangeenbrug en Pim Nusselder en uitgegeven door uitgeverij Filippus in Heerenveen (2006).

Voor een ieder die deze test zelf wil doen, kan deze hier vinden.


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker