‹ Hebreeuwse-Nederlandse BijbelOnline boeken ›
Jona en de ark
Gepubliceerd op 30-05-2007

Nee het is geen vergissing, het gaat hier niet over de profeet Jona, maar over Jona Lendering van Livius, hij studeerde geschiedenis in Leiden en oudheidkunde aan de Amsterdamse Vrije Universiteit, waar hij sinds 1995 als docent werkte voor de Letterenfaculteit en het HOVO (Hoger Onderwijs voor Ouderen). Hij nam deel aan verschillende opgravingen, is de auteur van negen boeken en gidste groepen door Rome, Duitsland, Sicilië. Libië en Iran. Tegenwoordig is hij de grote promotor achter Livius Onderwijs.

Ik heb het geluk gehad om een tijdje geleden met hem een bezoek te brengen bij de Ark van Noach welke herbouwd is in Schagen.

Jona raakte zo geïnspireerd door dit bouwwerk, dat hij de afgelopen weken een analyse heeft gemaakt van de verschillende zondvloed verhalen. Hieronder een schematisch overzicht van zijn werk.
.

Bible Sumer Babylonia Greece Archaeology
Full text Eridu Genesis Atrahasis Ovid
Reconstruction
Gilgameš Hyginus
Quran
Berossus Apollodorus

Zoals te zien is zijn er veel verschillende verhalen, nu is het interessant om ze allemaal te lezen, maar het waardevolle wat Jona heeft gedaan is dat hij de overeenkomsten tussen deze verhalen ook nog eens allemaal op een rijtje heeft gezet. Daarnaast zijn er in de tekst allemaal verwijzingen opgenomen naar achtergrond informatie, waardoor het geheel een zeer waardevolle aanwinst is voor internet.


Tags: Ark van Noach, Ark van Noach + Zondvloed

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij