‹ Akkadische tekstenDopen in de geschiedenis ›
Domus Dei Reconstructie
Gepubliceerd op 18-06-2007

Een innerlijke zoektocht naar het ware thuis

Vanaf woensdag vind de voorstelling "Domus Dei Reconstructie" plaats door studenten van de HQ School Bible & Arts. De voorstelling vindt plaats van 20 t/m 24 juni 2007 in het Zimihc Theater in Utrecht. Hieronder een interview met Carmen Gierveld, bedenker van het concept, over de voorstelling.

Op 20 juni is de première van de voorstelling Domus Dei - reconstructie. Tevreden?

We zijn nog hard bezig, dus helemaal tevreden ben ik nog niet. Het is een redelijk zware bevalling geweest, maar we zien met elkaar uit naar het resultaat. Iedereen heeft super hard gewerkt.

Kun je een korte inhoudelijke beschrijving geven?

Domus Dei - reconstructie gaat over individuen die een eenheid / gemeente / lichaam worden door Jezus Christus. De individuen, studenten van de HQ School Bible & Arts, zijn op zoek gegaan naar hun bestaansrecht en naar heelheid in hun leven. Een leven zonder schuld, schaamte en angst. Maar hierin lopen ze telkens vast. Ze zoeken hulp bij andere personen, maar deze hulp schiet tekort en is voorwaardelijk. Ze zoeken en vinden uiteindelijk God en zijn genade en onvoorwaardelijke liefde. Dan ontstaat er een hart dat vrij is van schaamte, vrij van schuld en vrij van angst.

Met welke insteek ben je deze voorstelling gaan maken?

Ik geloof dat God herstel wil geven aan Nederland. Herstel is nodig in harten van mensen, in de gemeente, in de kerk, in de wereld. Wij willen de bezoekers laten zien en laten ervaren wat Gods woning is en dat God herstel kan geven. We gaan dit doen door kunst; met zang, muziek, tekst, beeld, theater en dans willen we het beeld uitdrukken van het huis van God. Kunst is een middel van God om diep in de harten van de mens binnen te dringen en door kunst kan de waarheid achter de werkelijkheid getoond worden.

Je werkt met een groep onervaren theatermakers. Hoe is dat?

Zowel het artistieke team als de HQ studenten zijn eigenlijk onervaren in wat ze doen. Het is een ontzettende uitdaging en uniek om zo te werken. Het kost véél energie, maar het is gaaf om mensen te zien groeien in hun bekwaamheden, in hun zelfvertrouwen in hun ‘zijn’. En dat is zó de moeite waard!

Wat wil je het publiek duidelijk maken met deze voorstelling?

Dat datgene wat God aanbiedt aan mensen heel anders is dan vaak wordt gedacht. Dat een leven met God, dankzij Jezus, vrijheid geeft in plaats van beperkingen biedt. Dit vraagt om een nieuwe manier van denken.

Wat is jou drijfveer bij het maken van theater?

Mijn drijfveer is om kunst terug te plaatsen in het koninkrijk van God, op de manier zoals God het had bedacht!

Is de voorstelling te bestempelen met ‘een gezellige avond’, of is het een stevige kritische voorstelling?

Het is een persoonlijke voorstelling die vraagt om een open houding, een open hart. Het is een oprechte voorstelling met reële vragen, die ieder mens zichzelf eens afvraagt en waar ieder mens een antwoord op wilt. Dus het geeft de bezoeker een unieke, confronterende en hoopvolle avond!

Voor hen die meer informatie willen hebben:

20 t/m 24 juni // Zimihc Theater Utrecht // Amazonedreef 40 / € 10,- p.p.

Kaarten, promofilm en info via: www.domusdei-reconstructie.nl


Tags: Aan het woord, Algemeen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin