‹ Nieuwe blogsChristelijke Hebraïsten ›
Overstromingen
Gepubliceerd op 02-07-2007

Van de week zag ik een artikel waarin werd gemeld dat de huidige overstromingen een oordeel van God waren. Doug Chaplin van “Abnormal Interests” gaat hier met zijn artikel ook op in. De vraag die dan bij mij naar bovenkomt is of dit echt God's oordeel is. Toen met de vuurwerk ramp in Enschede waren er ook “profeten” die verkondigden dat het oordeel God's over Nederland was gekomen. Nu er overstromingen zijn in Engeland horen we weer dit soort geruchten, over de moslimstaat Pakistan zwijgen we dan maar even. En hoe zit het dan met landen waar de moessons ieder jaar grote overstromingen veroorzaken, liggen die continue onder God's oordeel?

Is het niet zo dat sinds de zondeval heel de schepping onder God's oordeel ligt, en wordt er juist daarom in de Bijbel gesproken dat bij Christus terugkomst een nieuwe schepping komt. En zover ik heb kunnen nagaan is die dag nog niet gekomen, en nergens heb ik kunnen vinden dat de (westerse) wereld een beta-versie van deze nieuwe schepping mocht uitproberen.


Tags: Meteorologie, Natuur
Gerelateerde onderwerpen: Meteorologie, Natuur

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin