‹ Zegel uit de tijd van Ezra en NehemiaDe bron van de roepende ›
Christenvervolging: China
Gepubliceerd op 17-01-2008

Eind vorig jaar riep cabaretier Erik van Muiswinkel in de Volkskrant de Nederlandse sporters op om niet naar China te gaan, reden de schending van de mensenrechten in dit land. Blijkbaar is dit in het verkeerde keelgat geschoten van de Chinese ambassadeur gezien haar reactie van vandaag.

Nu is het zo dat er de laatste jaren, op het gebied van de mensenrechten, veel veranderd is ten goede. Echter er is nog steeds geen vrijheid van geloof. Zo werden eind september 2007 twee advocaten opgepakt en gemarteld. In de media staan steeds meer berichten over razzia’s en arrestaties in huiskerken. Gemeenteleden worden ondervraagd, kerkleiders gearresteerd en christelijke lectuur wordt in beslag genomen.

Uit de brief van ambassadeur Xue Hanqin is duidelijk geworden dat er in China wel maatstaven voor mensenrechten zijn, maar dat dit andere zijn dan de internationale (met andere woorden westerse) mensenrechten maatstaven. Nu kan deze ambassadeur stellen dat brieven zoals die van cabaretier Erik van Muiswinkel en artikelen zoals deze "de gevoelens van het Chinese volk kwetst", maar ik heb meer meelijden met degenen die lichamelijk "gekwetst" worden door de Chinese overheid.


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin