‹ De andere waarheidHeilige bomen ›
Luipaard
Gepubliceerd op 26-01-2008

Daarna zag ik, en ziet, er was een ander dier, gelijk een luipaard, en het had vier vleugels eens vogels op zijn rug;

Daniël 7: 6

In Israël zijn 2 variëteiten aanwezig, nl. de kleine Panthera pardus nimr met een gewicht van 32 kg (de vrouwtjes 23-25 kg) welke voorkomt in de Negev en de Judea woestijn en zijn grotere broer, de Panthera pardus tulliana met een gewicht van 80 kg die in Gallilea voorkomt.

In de NBV wordt gesproken over een panter, terwijl in de SV gesproken wordt over een luipaard. Meestal wordt met beide benamingen hetzelfde dier bedoeld, er is echter technisch een klein verschil. Het dier wordt panter genoemd als hij geheel zwart is, hij heeft dan wel vlekken maar die zijn dan onzichtbaar. Heeft de kat duidelijke vlekken, dan wordt het bij voorkeur luipaard genoemd. Vanuit dat oogpunt komen er in Israël voornamelijk luipaarden voor.


Tags: Daniël, Fauna
Gerelateerde onderwerpen: Daniel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel