‹ Christenvervolging: Algerije25 jaar... ›
Gratis schoolboeken
Gepubliceerd op 17-03-2008

Vandaag maakte ik weer eens een backup van al mijn gegevens op de computer, want ik wil natuurlijk niet dat deze verdwijnen, zoals bij Jim West. Onder deze gegevens bevinden zich enige duizenden boeken en tienduizenden artikelen en die passen allemaal op 1 DVD!! Dit én de altijd hevige strijd van mijn kinderen wie nou achter de computer mag, omdat ze nog iets voor school moeten doen én de grote hoeveelheid uit te printen documenten die ze voor school nodig hebben bracht me op het idee waarom we nog ieder jaar die grote hoeveelheid dure schoolboeken moeten kopen, die toch bijna niet worden gebruikt omdat docenten liever hun eigen materiaal gebruiken.

Gelukkig waren er vorig jaar een aantal politici, die er ook zo over dachten en kwamen met het idee om de schoolboeken gratis te maken. We weten dat dit plan op alle fronten vastloopt, onder meer doordat de Nederlandse regering niet meer autonoom hierover mag beslissen (ja wij Nederlanders zuchten weer onder een vreemde mogendheid).

Maar het lesmateriaal hoeft helemaal niet zoveel te kosten, als ik zie hoeveel materiaal nu al door docenten zelf wordt gemaakt lijkt de uitgave van deze schoolboeken al enigszins overbodig. Als men dit materiaal en eventuele achtergrondinformatie op een DVD zet dan zijn de kosten plotseling gereduceerd tot een paar euro, doe daar de eenmalige kosten van een computer bij dan zijn de kosten per leerling voor het middelbaar onderwijs slechts 700 euro, tegen de 4000-6000 euro die wij ouders nu kwijt zijn. Let wel, iedere leerling heeft dan zijn eigen computer.

Eventuele updates zou men via internet gemakkelijk kunnen publiceren, dus meerdere keren per jaar een DVD uitgeven is niet nodig. Het is zelfs zo dat we op de kosten van een DVD kunnen besparen als iedere leerling internettoegang zou krijgen (alsof er nog leerlingen zijn die geen internet zouden hebben).



Tags: Algemeen, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij