‹ De bloesem van de Olijfboom60 jaar Israël ›
Munt
Gepubliceerd op 13-05-2008

Maar wee u, Farizeeën, want u geeft tienden van de munt en de wijnruit en van alle kruiden, maar u gaat voorbij aan het recht en aan de liefde van God. Deze dingen zou men moeten doen en die andere dingen niet nalaten.
Lukas 11: 42 (HSV)

Een van de heerlijkst geurende kruiden die in de Bijbel worden genoemd is de Munt (Mentha sativa). Het duidt een gewas aan dat tot de tuinkruiden behoort, de 'munt' (Mentha longifolia). Eigenlijk is het een gehele familie, waaronder de pepermunt een van de bekendste is. Veel van deze muntsoorten werden in de negende eeuw in Europa ingevoerd. Een monnik uit die tijd schreef dat er zo veel soorten waren dat hij nog liever de vonkjes uit de vuurhaard van de Vulcanus zou willen tellen. Met meer dan zeshonderd soorten en bastaardvormen, kan men een goede plant beter met de neus dan afgaande op de naam kiezen.

Onderstaande foto van zo'n onbekende soort Munt.


Tags: Flora, Munt

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs