‹ Naaman de boogschutterTatoeage: Danielle Lloyd ›
Bibliofilie
Gepubliceerd op 06-09-2008

Ik weet niet hoe het andere bibliofielen vergaat, maar als ik een mooi boek zie dan wil ik dat nogal eens kopen. Ongemerkt zijn de boekenkasten dan plotseling vol, een gezond iemand zou dan óf boeken wegdoen, óf stoppen met nog meer boeken kopen. Als een echte verslaafde, doe ik daar niet aan mee, ik blijf mijn verzameling koesteren en uitbreiden met allerlei boeken. Tot een paar maanden geleden kon ik dan ook steeds een plekje vinden voor de nieuwe aanwinsten. Zij het dat ik steeds meer dubbele rijen boeken had.

Maar de laatste maanden kon ik ze echt niet meer kwijt, de boekenruimte was op, dus de boeken werden opgestapeld op de grond. Vandaag was dan ook voor mijn vrouw, overigens ook een bibliofiel, het geduld op: er moesten nieuwe boekenkasten komen. Laat nu de Hervormde kerk "toevallig" de jaarlijkse kerkpleinmarkt houden, waar ik onderstaande boekenkast (ruim 35 meter plank!) kocht voor maar 20 euro en inclusief thuisbrengen. Bovendien hadden ze ook nog schitterende stalletjes met boeken, waar mijn verslaving ook meteen aan zijn trekken kwam (het is toch voor een goed doel!).

Het moge duidelijk zijn dat mijn Hervormde broeders weer een flink stuk in mijn achting zijn gestegen: zij weten wat een bibliofiel nodig heeft, daarom brachten ze hem extra snel zodat ik mijn boeken snel van de grond op deze nog lege planken kan zetten.


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker