‹ SusaWebsite update ›
Troost, troost Mijn volk
Gepubliceerd op 15-03-2009

Troost, troost Mijn volk, zal ulieder God zeggen.

Jesaja 40:1

Deze bekende passage werd vanochtend genoemd bij ons in de dienst, naar aanleiding van een collecte voor de stichting "Nachamu Nachamu Ami". De betekenis van de naam van deze stichting is het "Troost, troost Mijn volk" uit bovengenoemde tekst. Wat opviel was dat in mijn Bijbel de eerste nun groter was als de rest van de tekst, dus een afwijkende letter. Voor hen die regelmatig mijn blog lezen, weten dat ik altijd alert ben op dit soort zaken, dus toen ik thuis kwam meteen in andere Hebreeuwse Bijbels, commentaren en andere boeken gezocht, maar helaas nergens kon ik hier iets over vinden. Hieronder een afbeelding van de tekst, waarbij ik de desbetreffende letter rood heb gemaakt:Mocht één van de lezers meer informatie hierover hebben laat het me dan weten.


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs