‹ pre-Babylonische spraakverwarring1000 Antieke Plaatsen op Livius ›
Tamarisk
Gepubliceerd op 29-04-2009

En hij plantte een bos in Ber-seba

Genesis 21:33

In het verleden had ik al eens over deze tekst geschreven, maar omdat het een van de weinige teksten is waar duidelijk over de Tamarisk wordt geschreven EN om dat hij nu zo mooi in knop staat een reden om toch maar weer eens aandacht aan deze schitterende struik te besteden.


In Nederland verliest het in de winter zijn blad en dan is het echt een dorre struik. Maar nu na een aantal warme dagen en de broodnodige regen van de afgelopen week is deze struik volledig uitgelopen. De verwachting is dat deze binnen een tweetal week in bloei staat. Voor de geïnteresseerden zie je op de achtergrond nog wat witte en paarse boshyacinten (Hyacinthoides non-scripta) die ik van een kennis heb gekregen en zoals de wetenschappelijke naam reeds doet vermoeden, hij komt niet in de Bijbel voor (De soort aanduiding non-scripta geeft in werkelijkheid aan dat men bij deze plant in tegenstelling tot de hyacinten geen witte tekens in de bloemdekbladen kan onderscheiden).


Tags: Flora, Tamarisk
Gerelateerde onderwerpen: Tamarisk

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen