‹ 2000 jaar oud Hebreeuws documentAbraham reis ›
Tamarisk
Gepubliceerd op 08-05-2009

Als je, zoals ik, Bijbelse planten bestudeerd zit je met een groot probleem dat de meeste planten niet in Nederland aanwezig zijn, of slechts in een paar Bijbeltuinen. De afgelopen jaren ben ik dan ook begonnen om in mijn tuin steeds meer Bijbelse planten te poten. Soms met succes, soms een totale mislukking. Een voorbeeld van het laatste is dat een paar honderd bollen, doordat ik ze iets te vroeg had gepoot, dankzij één nachtje vorst allemaal kapot zijn gevroren.

Mijn Tamarisk is één van de successen, stond hij een paar weken geleden reeds in knop, nu staat hij volledig in bloei, het idee was dan ook om een foto hiervan te plaatsen. Maar omdat hij nog relatief klein is en ik van de week op een boerenerf een volwassen struik tegen het lijf liep, dacht ik dat een foto van deze passender is.


Deze struik is ruim 3 meter hoog en de bloesem geurde heerlijk. Geen wonder dat vele insecten erop afkwamen. Helaas stond hij in een haag met veel andere soorten waardoor hij niet helemaal tot zijn recht kwam.


Tags: Flora, Tamarisk
Gerelateerde onderwerpen: Tamarisk

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin