‹ ChristenvervolgingIn Abraham's schoot zitten ›
Quizvraag van de week
Gepubliceerd op 05-12-2009

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:
Inderdaad was deze agent of beter gezegd tempelwacht (Lukas 22:50) bij de arrestatie van Jezus in de hof van Gethsemané. Zijn rechteroor werd eraf geslagen door Petrus en genezen door Jezus. In Johannes 18:10 wordt de naam genoemd van deze ongelukkige tempelwacht: Malchus. Het vermeende instinkertje van Jona is dat je alle 4 de evangeliën moet lezen om een beeld te krijgen wat er nu gebeurde. Zo lezen we in Mattheüs 26:51 en Markus 14:47 alleen dat een van de omstanders iemand die erbij was een oor afsloeg, bij Lukas (maar hij is dan ook een arts) dat het om het rechteroor ging en de genezing ervan. Johannes (18:10) geeft de bijzonderheden dat het om Petrus en Malchus ging.


De vraag van deze week:
Mijn ouders ergerden zich enorm aan mijn vrouwen, toen ik het advies van mijn vader hoorde aan mijn broer volgde ik dit advies direct op en nam mijn nichtje tot vrouw. Wie ben ik en hoe heten mijn vrouwen.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij