‹ De lente komt eraan...Lelies van het veld... ›
Quizvraag van de week (20)
Gepubliceerd op 21-02-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:
De Valentijnsdag vraag van vorige week was voor sommigen misschien een instinkertje, omdat met dit soort vragen (vreemd genoeg) meteen aan Hooglied wordt gedacht. Het ging echter om een passage in Spreuken 31 waar de moeder van een zekere Lemuël haar zoon leert wat de perfecte vrouw is (Spr 31:1). Na een gedegen uitweiding, waar bijna geen één vrouw aan kan voldoen (ze is een goede huismoeder, naast de perfecte zakenvrouw) komt ze tot de conclusie dat "Vele dochteren hebben deugdelijke gehandeld; maar gij gaat die allen te boven" (vs 29). Kortom de perfecte schoondochter die zij zich maar kan wensen.

De vraag van deze week:
Om in de feeststemming van vorige week te blijven, wil ik het deze keer over verjaardagen hebben. Kunnen jullie één verjaardag noemen die in de Bijbel vermeld wordt waarbij iedereen blij is. En om ervoor te zorgen dat iedereen blij blijft is mijn zoon deze keer uitgesloten van dit verjaardagsfeestje.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin