‹ Tiberias - Oud in NieuwAvdat ›
Rotem-struik
Gepubliceerd op 25-03-2010

Hadden we het gisteren over enkele pyromane activiteiten bij de bedoeïenen met de Rotem. Blijkt dat er nog meer leuke gewoonten zijn te vertellen over deze interessante brem die in de Negev woestijn voorkomt.

De Rotem kan vrij groot worden en dat heeft in een hete omgeving als de Negev als voordeel dat je daar schaduw onder kan zoeken. In de Bijbel lezen we bijvoorbeeld dat Elia (1 Kon 19:4ev) tijdens zijn vlucht onder deze struik sliep. Het moge dan ook duidelijk zijn dat zo'n struik een goede hangplek is voor de jeugd van de bedoeïenen.

En zoals overal ter wereld kan het dan gebeuren dat een jongen daar een leuk meisje ontmoet met wie hij wil trouwen. En ook hij zit met het probleem hoe leg je dat nu aan. De Rotem levert dan een oplossing. Zoals bij de meeste brem-soorten zijn de takken vrij dun en het is vrij gemakkelijk om in een bosje takken een knop te leggen. De jongen doet dit dan ook onder het toeziend oog van het meisje. Als zij deze knoop er uit haalt dan betekent dit dat ze hem leuk vindt, als ze dat niet doet en de tak verdort dan is er geen hoop voor de jongen dat hij ooit met haar zal trouwen.


Tags: Flora, Rotem

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij