‹ Yad VashemYad Vashem ›
Quizvraag van de week (25)
Gepubliceerd op 11-04-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Inderdaad was de enige vrouw waar David geen gemeenschap mee had de Sunamitische Abisag (1 Kon 1:3). Deze vrouw werd voor hem uitgezocht aan het einde van zijn leven. Toen David stierf wilde Adonia, omdat hij koning wilde worden, Abisag als vrouw. De rechtmatige troonopvolger Salomo doorzag dit plan (1 Kon 2:21-22).

De vraag van deze week:

In de politiek zien we de meest gekke dingen gebeuren, de vraag van vorige week liet dat al zien. Zo lezen we tegenwoordig wel eens in de kranten dat iemand is vermoord vanwege 'politieke redenen'. Zo'n moord wordt ook in de Bijbel beschreven en vooral de locatie van deze moord is opvallend, het gebeurde namelijk op de wc. Wie werd vermoord en door welke persoon.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs