‹ Kerken: GendringenMosterd ›
Politieke leiders
Gepubliceerd op 05-06-2010

Een heerser zonder inzicht onderdrukt op grote schaal,

wie winstbejag haat, zal lang regeren.

Spreuken 28:16 (NBV)

Zo met de verkiezingen op komst kan het natuurlijk niet anders of je aandacht moet erop gevestigd worden, via spotjes hoor je waarom je juist op een bepaalde partij moet stemmen en niet op een andere. Wat me opviel is dat in de programma's nergens de aanpak van de grove schending van privacy, de onderdrukking dan wel discriminatie van andersdenkenden wordt genoemd, maar wel door alle partijen in praktijk gebracht. Verder viel het me op dat de afgelopen maanden verschillende (ex)politici in opspraak kwamen omdat ze belust op eigen winstbejag betrokken waren bij allerlei bankschandalen.

Het is dan ook aan deze tekst waaraan ik steeds denk als ik naar het handelen en wandelen van onze politici kijk.


Tags: Politiek, Privacy, Spreuken
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs