‹ ChristenvervolgingGamla ›
Jezus redt!
Gepubliceerd op 16-07-2010

De afgelopen dagen stonden de kranten weer bol van berichten dat de tekst "Jezus redt" van het dak van de fam. Ooijen in Giessenburg moet. De officiële reden zou zijn dat de geverfde dakpannen dusdanig afwijken van hetgeen normaal is in de omgeving dat er sprake is van ‘buitensporigheid in het uiterlijk’.

Het interessante is dus dat om dezelfde reden ook de 3 windmolens die daar gepland zijn dus nu tegengehouden worden. Of nog erger al die witte vlakken op het dak een paar meter verderop moeten er ook af.

Daar bovengenoemde veronderstellingen natuurlijk onzin zijn, kan men deze rechtszaak door de gemeente begonnen eerder onder de noemer "pesterijtjes" plaatsen zoals ook het Algemeen Dagblad vermelde. Temeer daar in deze omgeving meer reclameborden staan (je hoeft maar langs de snelweg te rijden om ze op te merken), en bij tijd en wijle van zeer schaars geklede vrouwen waar de bewoners van deze christelijke omgeving zich stellig aan zal ergeren. Daarnaast zie je veel zelfbeschilderde borden dat je aardappels en andere goederen kan kopen. De vraag is dan ook waarom de welstandscommissie zich aan deze specifieke uiting zodanig ergert dat ze een rechtszaak zijn begonnen.

Omdat veel gemeenten in Nederland steeds meer een scheiding willen hebben tussen kerk en staat en daarmee iedere openbare uiting van christelijke signatuur willen verwijderen. Zo zagen we al dat veel welkomsborden van kerken al om die reden zijn verwijderd (ook al stonden sommigen daar al tientallen jaren). Om diezelfde reden zien we dat de bouw van nieuwe kerken in veel plaatsen worden tegengewerkt. Ik weet van een geval dat in een bepaalde plaats de bouw van een kerk werd geweigerd terwijl later op exact dezelfde locatie een moskee werd gebouwd.

Het lijkt er dan ook eerder op, dat deze "pesterij" in de diepste grond een lichte vorm van christenvervolging is.


Tags: Christenvervolging, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging, Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs