‹ Uitgaansleven in JeruzalemEen armband uit Zefat ›
Megiddo (3)
Gepubliceerd op 10-08-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

In Megiddo is heel veel te zien, zo is er een groot religieus complex uit het derde millennium voor Christus. Een van de meest opvallende dingen is het offeraltaar met een omvang van 10 meter diameter en met een trap die naar het altaar leidt. De ligging komt mij vreemd over daar die achter de tempel is, ik had verwacht dat hij voor de tempel zou liggen. Tijdens de opgravingen zijn  grote concentraties van dierlijke beenderen en as gevonden in de directe omgeving. Als je op het altaar staat en bedenkt dat hier Kanaänitische offers werden gebracht, begrijp je wat het inhoud als er in de Bijbel wordt gesproken over de "hoogten" waar de Kanaänieten en de Israëlieten offers brachten aan afgoden (bv. in 2 Kon. 23:19)

Bij de diverse archeologische opgravingen heb ik maar relatief weinig "heidense" altaren gezien. Deze is vanwege zijn omvang dan ook een van de mooiste.


Tags: Atlas, Israël, Megiddo, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin