‹ DodeZee rollen binnenkort online!!De rivier Ulai ›
Nieuw Paspoort – kritische volgers van het biometrisch paspoort
Gepubliceerd op 20-10-2010

Hieronder een artikel van een van de webmasters van website www.nieuwpaspoort.nl waarin hun bezorgdheid wordt uitgesproken over de steeds verdergaande vervaging van onze privacy:

Wij, een groepje christenen uit verschillende kerken, zijn kritisch over het biometrisch paspoort en andere stappen in de richting van een controlestaat. Sinds 2001 worden al vingerafdrukken afgenomen en opgeslagen van mensen die hier in Nederland binnenkomen. Sinds september 2009 zijn alle Nederlandse burgers aan de beurt. We zien al met al dat het steeds makkelijker wordt om een hele bevolkingsgroep uit te sluiten.

Wij geloven niet in angst en controle, maar in het komende koninkrijk van God! Dat is een rijk van vrede, gastvrijheid en gerechtigheid, zoals ook vele malen staat geschreven in Zijn Woord.

Hoe dat zich verhoudt tot het aardse koninkrijk - daar willen we samen over nadenken. Dat kan via de website die is gestart, maar ook door als groep bij elkaar te komen. Wat we al zien is dat er een groeiende controle van burgers is door de overheid, een groeiende inzet van technische systemen ter beveiliging en een afnemende ruimte voor mensen om zonder formele documenten nog te kunnen functioneren.

We zijn dus kritisch, maar onze houding in alles wat we ondernemen is belangrijk. Angst is de wortel van uitsluiting en controle. We willen geen angst zaaien, dus voeren we het debat vanuit hoop. Dat betekent overigens niet dat we overal in mee moeten gaan en alles goed vinden.

Sommige mensen zijn begonnen met een rechtszaak omdat ze weigeren hun vingerafdrukken af te geven. Andere mensen doen dat liever niet, maar willen deze groep wel bijstaan, omdat de consequenties van het leven zonder paspoort zeer groot zijn.

Er zijn meer opties. We willen in elk geval samenkomen, bidden, onze stem laten horen en meeleven met mensen die nu al zonder papieren moeten leven, in navolging van Jezus en samen met andersdenkenden die mee willen doen. Verder blijven we schrijven, en zullen we acties en bijeenkomsten, dan wel workshops zijn. Allemaal vrijwillig, een subsidiepotje vanuit de Overheid is er uiteraard niet. En die willen we ook niet. Het idee is vooral dat er steeds meer mensen meedoen of meedenken.


Tags: Gastschrijvers, Politiek, Privacy
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech