‹ Ben je bij vervolging automatisch een christen?Niet langer verkozen ›
Quizvraag van de week (50)
Gepubliceerd op 24-10-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Als je over de vraag van vorige week, nl. welke profeten profeteerde tegen het buitenland en zijn daar ook geweest, nadenkt dan blijkt dat er heel wat profeten zijn geweest die niet alleen in Israël verbleven. Naast de reeds genoemde als Jona, Daniël, Ezechiël miste ik Jeremia (43:6; 46:2ev) die tegen Egypte profeteerde en later tegen zijn zin daar naar toe ging. Of Elisa ooit in Syrië is geweest kon ik niet zo snel nagaan.

De vraag van deze week:

In de Bijbel wordt verschillende malen gesproken over mensen die in gevangenissen zaten of werden gezet, maar deze persoon kreeg huisarrest.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel