‹ Website updateChristenvervolging ›
Geen strooizout
Gepubliceerd op 25-11-2010

De winter komt eraan en de verschillende gemeenten hebben ervoor gezorgd dat er dit jaar meer dan voldoende strooizout op voorraad is. Maar niet alle zout is strooizout, je kunt het bv. ook gebruiken voor het eten. En ik kan me herinneren dat ik vroeger eens een pan met water op het vuur had gezet en daar heel veel zout in had gedaan, daarna liet ik het weer afkoelen met een paar draadjes erin en je zag dan dat het opgeloste zout zich begon af te zetten tegen de draden. En als je dit ritueel een paar keer had herhaald kreeg je hele leuke zoutkristallen.

De mensen van Ahava (de bekende cosmetica leverancier) moeten hetzelfde hebben gedacht. Toen ik van het voorjaar langs hun fabriek reed, besloten we om even naar binnen te wippen, je kunt daar nl. enorm goedkoop allerlei spullen kopen (soms nog voor minder dan de helft dan als je het hier in een winkel koopt, dus een echte aanrader), tot mijn verwondering was er in de grote receptie een enorme vitrine met allerlei kunstig gevormde zoutpilaren, die ongeveer op dezelfde manier zijn gemaakt als hierboven beschreven.


Tags: Algemeen, Kunst
Gerelateerde onderwerpen: Kunst

Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken