‹ ChristenvervolgingDe tien plagen: Dood eerstgeborenen ›
De tien plagen: Duisternis
Gepubliceerd op 04-02-2011

In deze mini-reeks zijn we alweer bij de negende plaag, de duisternis, gekomen.

In de loop der jaren zijn heel wat theorieën bedacht wat de oorzaak zou kunnen zijn geweest van deze duisternis. Sommigen gaan ervan uit dat de sprinkhanen deze duisternis veroorzaakte, maar dat is haast onmogelijk omdat duidelijk beschreven staat dat deze plaag ná de sprinkhanenplaag kwam. Gaan we uit van een natuurlijke plaag dan is de meest aannemelijke verklaring een zandstorm, welke in Egypte "khamsin" wordt genoemd. Soms kan deze zo dik zijn, dat het inderdaad een stuk donkerder wordt. Deze storm houdt, afhankelijk van de grootte, meestal een paar uur tot enkele dagen aan. Het is dan ook absoluut niet onmogelijk dat deze storm drie dagen aanhield.

Overzicht theorieën:


Tags: Exodus, Meteorologie, Tien plagen, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Meteorologie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij