‹ Daken openbreken...Bier (2) ›
Bier drinken
Gepubliceerd op 23-02-2011

Een van de dingen die ik wel eens hoor is dat je als christen absoluut geen alcoholische dranken mag nuttigen. Nu kijk ik altijd sceptisch als deze mensen proberen dit Bijbels te onderbouwen, want hoe moeten we dan het wonder op de bruiloft te Kana zien? Daar werd door Christus zelf de beste wijn (Joh. 2:10) gemaakt die je je maar wensen kan.

Meestal hoor ik dan wat gemompel en vervolgens gaat men beargumenteren dat de kerkvaders ook niet dronken. Maar ook dat is niet waar, men hoeft maar het boek van medeblogger Jim West (Drinking With Calvin and Luther, A History of Alcohol in the Church) te lezen om ook tot die slotsom te komen. In ieder geval waren het wel zulke liefhebbers van bier, dat later enkele biersoorten naar hen zijn vernoemd.


Tags: Bier, Uncategorized, Voedsel
Gerelateerde onderwerpen: Bier, Voedsel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken