‹ Kerken: Sint Andreaskerk BrummenBiblioblog Top 50 for February ›
Oude Doos: Jordaan
Gepubliceerd op 28-02-2011

Een van de mooiste plekken in Israël is toch de bovenloop van de Jordaan. Ik ben daar verschillende keren geweest en iedere keer is het weer genieten. Wat opvalt is dat ook vroegere bezoekers van deze plek genoten en dat er verschillende foto's uit die tijd bewaard zijn gebleven.

Bovenstaande foto is tussen 1890-1900 genomen en hieronder een foto van de (vermoedelijke) zelfde locatie toen ik er een paar jaar geleden was. Zoals je kunt zien is de plek in loop der jaren niet of nauwelijks is veranderd. Dit in tegenstelling tot het plaatsje Bethsaida welke een paar kilometer zuidelijk ligt en waarvan in de Bijbel over wordt gesproken: Wee u, Chorazin! wee u Bethsaida! want zo in Tyrus en Sidon de krachten waren geschied, die in u geschied zijn, zij zouden zich eertijds in zak en as bekeerd hebben. (Mat 11:21)


Tags: De oude doos, Jordaan, Mattheüs, Natuur, Rivieren
Gerelateerde onderwerpen: Jordaan, Mattheus, Natuur, Rivieren

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs