‹ Natuur in lijdenstijd: PalmboomSaffraan recepten ›
Wie is uw naaste: Mohammed Naibzay
Gepubliceerd op 06-04-2011

In de Bijbel wordt de gelijkenis verteld van een man die volledig in elkaar is geslagen door rovers en daar op de weg ligt. Uiteindelijk komt er een priester langs, die niets doet. Iets later komt er een leviet langs die zich ook niet genoodzaakt voelt om te helpen. Uiteindelijk komt er een Samaritaan langs die wel helpt.

Een gelijkenis die regelmatig vanaf de preekstoel wordt gepredikt. Maar wat doen we daar nu in de praktijk mee? Gisteren kreeg ik een link naar de confronterende website FrontaalNaakt die de meeste van mijn bezoekers beslist niet zullen lezen, vanwege de aanstotende artikelen en foto's. Zouden we onze bezwaren eenmaal opzij zetten en zelfs eenmaal ons eventuele filter omzeilen dan zouden we een artikel zien over de onbarmhartige situatie waarin Mohammed Naibzay verkeerd.

Mohammed was een administratief medewerker van de Afghaanse veiligheidsdienst toen de Russen daar nog aan de macht waren. Toen die weggingen moest hij vluchten en kwam met zijn gezin in Hoogblokland, waar hij nu al 13 jaar woont. Zijn gezin is ondertussen genaturaliseerd, maar hij niet want op basis van artikel 1F van het VN-vluchtelingenverdrag wordt elke officier of onderofficier uit Afghanistan gezien als ongewenst vreemdeling. Dit om te voorkomen dat iemand, die wordt verdacht van schendingen van de mensenrechten, een verblijfsstatus kan krijgen. Dit ondanks het feit dat er verklaringen van goed gedrag zijn overlegd door de Afghaanse regering, dit ondanks het feit dat er geen aanklachten of bewijzen zijn dat hij de mensenrechten zou hebben geschonden.

Ook de politiek is zich ermee gaan bemoeien, zo heeft burgemeester Els Boot van de gemeente Giessenlanden, waarvan Hoogblokland deel uitmaakt,  zich het lot van Naibzay aangetrokken, net als de hele gemeenteraad (zie de notulen van februari), inclusief de VVD. Je zou verwachten dat het nu snel geregeld zou zijn, maar onze bureaucratische regering die alleen maar naar de regeltjes kijkt vind dat Mohammed toch uitgezet en gescheiden van zijn gezin moet worden.

Wie vind dat hij/zij de rol van de barmhartige Samaritaan in de praktijk wil brengen kan dat nu doen. In twee minuten kan hij/zij deze petitie ondertekenen.


Tags: Politiek, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen