‹ AmandelboomBijbeltuin "het Paradijs" ›
Hoelang nog christenvervolging?
Gepubliceerd op 18-06-2011

En zij riepen met luide stem: Tot hoelang, heilige en waarachtige Heerser,  oordeelt en wreekt U ons bloed niet aan hen die op de aarde wonen?

Openbaring 6:10 (HSV)

Bijna iedere vrijdag plaats ik een lange lijst met krantenkoppen die gaan over christenvervolging. Een lijst die enerzijds enorm veel wordt bekeken en anderzijds ook een lijst waar ik, vooral via de email, reacties op krijg. Sommigen vinden het enorm fijn dat deze lijst iedere keer weer wordt samengesteld, terwijl anderen vinden dat ze het langzaamaan wel weten en vinden dat de lijst maar moet stoppen, terwijl anderen aangeven dat ze er depressief van worden of het een bepaalde vorm van negatieve aandacht geven is en daarom vinden dat ik er mee moet stoppen.

Voorlopig blijf ik deze lijsten publiceren, want in een wereld waar iedere 5 minuten een christen om zijn geloof sterft, zou het absurd zijn als daar geen aandacht aan wordt besteed. Ik ben het met veel schrijvers eens dat het soms fijner is om wat meer achtergrond informatie te geven. Maar daarnaast is deze lijst ook een oproep om aandacht te vragen voor de vervolgde christenen. Het zou absurd zijn omdat wij vrije in het westen wonende christenen niet zo'n lijst willen zien omdat het ons een onbehagen geeft en ons lieve rijke leventje vertroebeld.

Bovenaan dit artikel heb ik een tekst uit Openbaring geplaatst die direct verwijst naar deze lijsten. Iedere week zijn er nieuwe slachtoffers van de christenvervolgingen en de lijsten worden iedere week weer langer. Vandaar dat deze getuigen de oproep doen hoe lang het nog duurt. Durven wij diezelfde oproep te doen, of als we dat te profaan vinden wij de moed om iedere dag voor onze vervolgde broeders en zusters te bidden?


Tags: Achtergronden Christenvervolging, Christenvervolging, Openbaring (boek)
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging, Openbaring (boek)

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken