‹ Hoe ziet Griekenland Europa?Bijbelquiz (89) ›
Redenen voor Christenvervolging: #2 Afgoderij?
Gepubliceerd op 25-09-2011

In deze serie over redenen voor christenvervolging wil ik een paar redenen noemen waarom christenen vervolgt worden. Dit doe ik geenszins om de vervolgers goed te praten. Maar we kunnen er denk ik wel wat van leren.

Om bij Noord-Korea weer te beginnen, denk ik dat afgoderij wel op zijn plaats is. Duizenden Nederlanders hebben afgelopen week het beeld van Kim Ill Sung of Kim Jong Il gezien bij de Visie.

Het is verschrikkelijk dat er zo’n groot beeld wordt gemaakt, omdat mensen verafgood willen worden. Hierdoor is het dus niet mogelijk om een ander geloof aan te hangen en worden mensen hierdoor ook gruwelijk vervolgd.

Dit vond ook al plaats in het Romeinse Rijk, waar bepaalde keizers een hele keizercultus opbouwden en dus ook verafgood worden. Dit is dus ook al een hele vroege vorm van christenvervolging.

Deze reden voor christenvervolging kwam eigenlijk weer met het communisme op waar mensen als Mao, Stalin en Kim Ill Sung zich lieten verafgoden.

Men moet deze vervolging zeker niet verwarren met de vervolging door godsdienst, die ik later zal bespreken. Dit vindt ook al sinds het Romeinse Rijk plaats (bijv. ten tijde van Decius 249-251) en gebeurt nu nog steeds in veel Islamitische landen.


Tags: Achtergronden Christenvervolging, Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen