‹ Bijbelquiz (158)Bijbelquiz (159) ›
Bloggen over je geloof (4)
Gepubliceerd op 20-02-2013

Op internet zijn heel wat blogs te vinden van mensen die schrijven over hun geloof en sinds een paar maanden hebben verschillenden zich verenigd een een groep. Sommigen van hen schrijven over alledaagse dingen, anderen schrijven stukjes over foto’s die ze hebben gemaakt, maar kenmerkend is dat ze het allemaal doen met hun geloof als uitgangspunt. Bij mij kwam de vraag op waarom zij dit doen, wat hun beweegredenen zijn. Verschillende hebben hierop gereageerd en zullen deze maand op deze weblog hierover schrijven. Vandaag is het Nelly Klop van de weblog “Rich life, Rijk leven“.

Hoe kwam ik aan het schrijven van een eigen blog? Schrijven deed ik al jaren door middel van mijn boeken. Maar een eigen blog, ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Totdat ik het zag en de mogelijkheden ervan inzag.

Dit was het, hier kon ik mensen mee bereiken. En ik wist waar ik over wou schrijven, namelijk over het geloof in Jezus Christus. Dit was zo duidelijk dat God dit gaf en geeft, om over Hem, en het geloof in Hem, te schrijven.

De vreugde die Hij mij in het hart geeft door Zijn genade is zo groot, dat wil ik met een ander delen. En de vergeving van zonden door Zijn verzoenend bloed brengt leven. Echt leven, eeuwig leven. Mijn hart brandt in mij, omdat God Zijn liefde in mijn hart uitstort. En dat wil Hij ook bij een ieder doen, die tot Hem komt.

En dat mag ik op mijn blog weergeven. Tegelijkertijd wil ik ook mensen onderwijzen, waarschuwen vanuit de Bijbel, maar ook bemoedigen! Maar ik zal er bij zeggen, als ik met mijn voorbereidingen bezig ben, word ik zelf ook onderwezen, of gewaarschuwd of bemoedigd. Dat is zo heerlijk van Gods Woord, het is zo rijk. En Hij werkt Zelf door Woord en Geest.

Voordat ik begin, begin ik altijd met gebed of Hij me maar de juiste woorden wil geven om te schrijven. En dat ik het niet ben, die dat schrijft, maar dat het Zijn Woorden mogen zijn. Dat een ander daardoor geraakt mag worden. Dan als na een paar uur het blog er op staat, kun je alleen maar vragen of de Heere Zijn eigen werk wil zegen en het tekort van mijn kant wil wegnemen. Dan geef ik het uit handen en leg het in Zijn Handen.


Tags: Aan het woord, Algemeen, Geloof
Gerelateerde onderwerpen: Geloof

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken