‹ Niet kosher voedselLaat ons eten en drinken, want morgen sterven wij. ›
Worstelen met de Jabbok
Gepubliceerd op 27-03-2014

De rivier Jabbok (יבּק) is een zijrivier van de Jordaan, die de bergketen van Gilead doorkruist. De bron is in de buurt van Amman. De rivier is een kleine 100 km lang en wordt tegenwoordig de Wadi Zerqa genoemd. De rivier was in het verleden regelmatig de grens van verschillende volken zoals de Ammonieten (Richt 11:13).

Bekend is de rivier geworden door de worsteling die Jakob had met de Engel des Heeren (Gen 32:22) waarna zijn naam werd veranderd in Israël. Om die reden hebben verschillende geleerden gewezen op de mogelijke woordspeling van Jakob (Ja'kb) en "hij worstelde" (wai'abk) en de naam van de rivier Jabbok (yabboq).


Tags: Atlas, Jabbok, Natuur
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Jabbok, Natuur

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen