‹ Bijbelquiz (215)Bijbelquiz (217) ›
Bijbelquiz (216)
Gepubliceerd op 08-06-2014

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

In 1 Samuel 6:19 lezen we dat er 70 mannen stierven. Voor de oplettende lezer, hier direct achter staat het getal 50.000 en het is niet geheel duidelijk wat hiermee wordt bedoeld. Nl. dat er 70 van de 50.000 stierven of dat er 50.070 mannen stierven. De meeste moderne vertalingen gaan uit van de eerste verklaring, waarbij de NBV zelfs zover gaat om 50.000 helemaal weg te halen.

De vraag van deze week:

Als Elisa wordt uitgescholden door de kleine jongens, stond hij toen lager of hoger dan deze jongens?


Tags: Bijbelquiz, Bijbelquiz2
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin