Joodse Volgelingen Van Jezus
Een Overzicht In 40 Vragen En Antwoorden

Samenvatting

Messiasbelijdende of messiaanse Joden staan erg in de belangstelling. De manier waarop er naar hen wordt gekeken, is wel heel wisselend: de een heeft sympathie voor de beweging van Joden die Jezus volgen, de ander sterke weerstand. In de discussie over deze groep sneeuwen de feiten nogal eens onder. Terwijl feitelijke kennis over hen van groot belang is.

Die brengt Kees Jan Rodenburg ons in Joodse volgelingen van Jezus bij. Hij schept een duidelijk beeld van messiaanse Joden en doet dat aan de hand van veertig vragen zoals: wat maakt iemand tot een Joodse volgeling van Jezus? Hoe kijkt hij aan tegen het Jodendom en christendom? Wat is de oorzaak van de anti-Joodse houding van sommige christenen? En zijn messiaanse Joden beter in staat te evangeliseren onder volksgenoten dan christenen?

Rodenburg beantwoord deze interessante, opmerkelijke en soms prikkelende vragen. Hij verdiept daarmee onze kennis van Joodse volgelingen van Jezus. Daarnaast laat hij zien dat we als christenen worden uitgedaagd om messiaanse Joden een eigen plaats te geven.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Joodse Volgelingen Van Jezus Een Overzicht In 40 Vragen En Antwoorden
Auteur Kees Jan Rodenburg
Uitgever Uitgeverij Jongbloed
Jaar Verschenen 2010
Taal nl
Pagina's pp. 222
ISBN139789058299659
Onderwerp Messiasbelijdende Joden

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!