‹ W.J. Ouweneel over homoseksualiteitChristenvervolging: Turkije ›
Christenvervolging: India
Gepubliceerd op 22-11-2006

MAMOOSA - Dinsdagmorgen is in de Indiase deelstaat Jammu Kasjmir de tot het christendom bekeerde moslim Bashir Ahmed Tantray doodgeschoten.

Dat meldt het Amerikaanse persbureau Compass Direct. De 50-jarige ambtenaar Bashir Ahmed Tantray stond vlak bij het huis van zijn ouders op de bus te wachten toen twee jonge mensen op een motor bij de bushalte stopten. Zij vroegen hem hoe laat de bus vertrok. Plotseling trok een van hen echter een revolver en schoot driemaal op Bashir Ahmed Tantray. Hij overleed ter plekke.

Tantray is nog dezelfde dag begraven. Bij de plechtigheid waren slechts een handjevol christenen aanwezig. De meeste christenen waren te bang om de begrafenis bij te wonen.

Bashir was een ambtenaar in dienst van de overheid. Ongeveer tien jaar geleden ging hij over tot het christendom. Dit was alom bekend in het overwegend islamitische Kasjmir.

„Het staat vast dat hij is vermoord om zijn christen-zijn”, zo melden betrokkenen.

De dood van Tantray heeft voor veel angst in de deelstaat gezorgd. Bashir laat een vrouw en vier kinderen achter.

Bron: Reformatorisch Dagblad



NEW DELHI - Een christelijk gezondheidscentrum in de Indiase deelstaat Chhattisgarh is overgenomen door de staat. De zeventien werknemers zijn ontslagen. De christenen in het gezondheidscentrum worden ervan beschuldigd dat ze hindoes onder dwang bekeren.

Dat meldt de christelijke nieuwsdienst Compass Direct.

Op 10 oktober nam de overheid de gebouwen van het Raigargh-Ambikapur Gezondheidsgenootschap (RAGG) over, dat sinds 1995 een overheidsprogramma voor de ontwikkeling van kinderen uitvoerde. „De overheid wil het RAGG weg hebben uit dit dorp en de beschuldigingen over de bekeringen zijn een goede aanleiding om dat te doen”, aldus zuster Emilina Xess, projectleider van het kinderprogramma.

Xess is niet van plan zich bij de overname neer te leggen: „We stappen naar het hooggerechtshof van Bilaspur. De beschuldigingen zijn niet gegrond en de overname is niet rechtsgeldig.”

Bron: Reformatorisch Dagblad


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken