‹ Website NieuwsVloekspreuken ›
Quizvraag van de week
Gepubliceerd op 17-01-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Dat verschillende vrouwen in de Bijbel gevaarlijk zijn bleek uit de verschillende antwoorden die waren ingezonden. De Filistijnse Delilah was een politiek courtisane die inderdaad Simson verleidde, maar ze was eerder een verknipt persoon dan een pinnig figuur. Met de richteres Debora kwamen jullie al dichter in de buurt, maar zij was het die over deze gebeurtenis zong in Richteren 5, in haar lied bezong ze Jaël (5:6, 5:26) die de vijand Sisera eerst een glas melk gaf en toen hij sliep met een hamer een tentharing door zijn hoofd sloeg (Richt. 4:21-22).

De vraag van deze week:

In Maleachi 4:5 wordt geprofeteerd dat Elia zal terugkomen. Geef een andere naam voor deze persoon toen hij in het Nieuwe Testament daadwerkelijk terugkwam.


Tags: Bijbelquiz, Kunst
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz, Kunst

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs